artikel

3 grunde til at handle mere lokalt

I disse tider er der mange steder kommet meget mere fokus på at handle lokalt. Der er butikker, der kun handler med lokale råvarer, og mange landsbyer har fået fokus på at bakke om de lokale butikker. Her får du tre grunde til at handle mere lokalt, hvis du ikke allerede er godt i gang med det.

Mindre klimaaftryk

For det første er det jo med til at sætte et mindre klimaaftryk på verden. Der er jo enorm forskel på, om du køber dine grøntsager i den lokale gårdbutik, eller om du køber dem fra et supermarked, der har fået dem importeret fra en helt anden verdensdel.

Så jo flere af dine fødevarer, du fx kan vælge at købe fra lokale producenter, desto mindre klimaaftryk vil du også være med til at sætte. Så skal dine grøntsager ikke fragtes hertil fra hele verden.

Vær med til at skabe flere jobs

Jo mere de lokale bruger de lokale butikker, desto flere penge tjener de lokale butikker også, og desto flere hænder er der brug for i butikkerne. Så hvis du vælger at lægge dine penge i de lokale butikker, har de også flere penge til at hyre flere folk.

Så du kan altså være med til at skabe flere jobs i dit eget lokalområde ved at handle i de butikker, der ligger lige omkring dig. Det kan jo komme dig selv til gode en dag, hvis du står og har brug for et nyt job, eller hvis dine børn fx gerne vil have et arbejde.

Styrk lokalsamfundet

Sidst, men ikke mindst, er du også med til at styrke lokalsamfundet ved at handle lokalt. Jo mere du kan handle lokalt, og jo mere alle andre i byen også gør det, desto stærkere står lokalsamfundet.

Det kan på sigt være med til at udvikle byen, trække flere nye borgere til, skabe nye muligheder og meget andet. Så selvom det kan virke som en lille ting at købe ind lokalt i stedet for fx at købe ind på nettet, er det noget, der kan spille en stor rolle på den lange bane.

Find flyverdragt udsalg og din nye termojakke her.