Hvor finder vi det stærkeste bådlån? 

Hvor finder vi det stærkeste bådlån? 

Er du på udkig efter en splinter ny bil eller vil have byttet den ældre ud med en ny, men har næppe pengene til det? Så kan et billån være en god beslutning for dig. Når man skal have et billån er der som regel 2 valgmuligheder ; om det bør være med eller uden sikkerhed i bilen. Differensen på de to er at lånudbyderen kan tilbyde billån med sikkerhed i bilen, hvor der så tinglyses pant i bilen, det vil sige långiveren har delvist ejerskab i bilen. Det vil derfor sige, at hvis man som låntager ikke overholder betalingsforpligtelserne, der er ved billånet kan lånudbyderen tage bilen tilbage og tilbagsælge den til første sælger den for dermed at kunne indfri det billån man har underskrevet. Det kan være en fordel, hvis en ved at en kan overkomme dine betalingsbetingelser over perioden, da det her for det meste kan være billigere for låneren at påtage dette billån. Da renten over løbetiden typisk er mere lukrativt. 

Afgørende elementer at holde for øje, hvis du starter et billån 

De to vigtigste elementer du bør kigge på, når man skal underskrive et MC lån er lånebeløbet og løbetiden. Lånebeløbet er det beløb i DKK du låner af udbyder for at kunne købe båden. Løbetiden er den længden på lånet, som lånet skal afbetales over. Lånebeløbet er derved den mængde likvider man skal bruge til erhvervelsen af motorcyklen. Så det er noget man selv kan reguleres på afhængig af hvilken bil du ender med at købe. afdragsperioden kan også ændres alt efter hvor mange penge man har råd til at afdrage bådlånet på månedligbasis. billånet kan faktisk blive mereomkostningstungt ved at man har en længere betalingsperiode.  

Hvordan bør man starte dit billån? 

Hvis man skal afgøre hvor en skal tage sit bådlån er det vigtigt at kigge på den enkelte rente på det MC lån I vil have. Eksempelvis, når man står og skal have en ny bådlån er det klogt at vide om man har råd til at starte det billån. En hurtig måde at holde overblik er at foretage en samtale med sin bank for at høre hvordan din likvider ser ud og hvad du har økonomi til. Her kan du naturligvis ændre det en smule alt efter om du finder sin drømme motorcykel og så kan man hæve det en anelse. Det er selvfølgelig at ende på noget, som du kan afbetale i det lange løb. Når du bør vælge hvordan ens billån skal se ud er det lækkert at forstå hvor mange likvider man har i dit månedlige budget til at afbetale på det valgte MC lån.  

Ny eller gammel bil 

Det er smart at man har med i beregningen den normale værdi nedsættelse som bilen får over perioden. Og om du kan komme ud af et uoverskueligt bådlån, for hvis båden har fået så høj en værdiforringelse, så man ej kan komme ud af billånet ved at sælge den. Går man og betaler for luft og det er klart det du mest vil slippe for. Derfor er det klogt, at du ved at det er denne bil man ønsker at have over en længere periode. Ved en ny bilen får de den største værdinedsættelse, hvis bilen forlader forhandleren. Derfra nedsættes den ikke så kraftigt i vurdering. Når du ser på en gammel model, som er brugt eller andet er det essentielt at man for kontrolleret statussen af båden.  

Så hvis man beslutter at afbetale MC lånet over 10 år, men du sælger båd efter 5 år, så afbetaler du måske på en båd du ej længere har, det ikke er hensigtsmæssigt.  

Når man fx skal købe en motorcykel og derfor har brug for et bådlån, så er der flere regler for at man kan påbegynde et bådlån.  Man bør være fyldt enogtyve år gammel, du bør have en årlig indtjening på 180.000 kroner  

Som lånoptager er der to valg i forhold til om det bør være med eller uden udbetaling, altså, at man forudbetaler en mængde af det fulde beløb fra start af. Mange långivere kræver i dag, at man lægger 10-20 provent af det samlede beløb af med det samme ved køb af en ny motorcykel.  
 
Det kan være meget smart at få tilbud fra mange forskellige lånudbydere forinden du påtager et valg om hvor man bør tage dit bådlån henne, da der som oftest er en variation.