Skal du låne penge til et renovationsprojekt i hjemmet?

Det kan hurtigt koste mange penge at renovere et eller flere rum i hjemmet, haven, garagen eller lignende. Derfor kan det i sig selv være svært at finde de gode tilbud på materialer eller arbejdskraften. Man kan dog prøve at undgå det hårde arbejde, når man skal ud og låne penge til at få realiseret renovationsprojektet.

De store renovationsprojekter

Badeværelset og køkkenet er typisk de dyreste rum at renovere, da det kan betyde udskiftning af sanitet, armaturer, fliser og klinker, udvidelse af lokale osv., som alt sammen er noget som løber op. Men er der tale om udestuen eller garage kan det blive lige så dyrt, alt efter hvilken stand de står i, og hvad det ønskede slutresultat skal være.

Lav et budget

Det er altid en god ide at få lagt et realistisk budget fra starten, og du bør undersøge priser på materialer såsom klinker og fliser, kumme, håndvask osv. Skal du have udvidet rummet eller andet, skal du også overveje at få nogle tilbud fra forskellige håndværkere du skulle have brug for. Det er altid en god ide at kontakte flere, så du har nogle forskellige tilbud at måle op mod hinanden.

Det er også en rigtig god ide at få flere lånetilbud fra forskellige pengeinstitutter. Der findes sider som fx www.letfinans.dk, hvor du udfylder dine informationer og ønsker til lånet, hvorefter du gratis og uforpligtende får tilsendt tilbud fra flere banker og kan vælge det, som du synes er det bedste.

Medberegn det uforudsete

Når det kommer til renovering, er det aldrig nemt at lave budgetter og spå om de eksakte omkostninger. Derfor er det vigtigt at medberegne 15-20 % til uforudsete omkostninger og udgifter. Det kan jo fx være at du har fundet armaturer på tilbud, og tilbuddet ikke længere er gældende, når du skal til at betale for det.