artikel

Tiltag til de ældre i Silkeborg

Med alderen sker der ting og sager med kroppen. Dette betyder også at man naturligt vil have forandringer i og på kroppen. Alle ved at renderne under øjnene naturligt bliver større med alderen, og at man ikke altid har samme energi, men der sker flere ting, som påvirker kroppen i en negativ retning. Flere får svært ved at holde sig vågne om aftenen og bliver hurtigere trætte.

Samtidig er energiniveauet i løbet af dagen ikke det samme, som da man var yngre. 

Hvad kan man gøre noget ved?

Der er ting, som næsten alle med alderen kommer til at mærke. Her i især hørelsen og synet en af de store syndere.

Flere oplever at synet bliver et større problem omkring de 40 år, og man skal til at skubbe telefonen længere væk fra ansigtet, når man skal læse en sms. Når du bliver omkring de 60 år, vil hørelsen også begynde at svække langsomt, dog aftages det langsomt og flere ligger ikke selv mærke til at hørelsen kan drille, før en bekendt eller familiemedlem siger noget til dem. Disse to ting kan man gøre noget ved. Men også smerter rundt om i kroppen kan man holde ved lige ved at dyrke regelmæssigt motion og holde kroppen i gang.

Hvad kan man gøre ved det?

Når synet begynder at drille, bør man opsøge en optiker eller brilleforetning, her vil det være oplagt at besøge den lokale, så man altid kan få hjælp og rettelse på sit syn. Men når hørelsen begynder at aftage, vil der være optimalt at søge hjælp hos en audiolog. Høretest i Silkeborg kan man få flere steder. Du kan benytte dig af den lokale ørelæge, men også få besøg af en autoriseret audiolog. Begge ting er helt gratis og kan bestilles online. Man bør tage en test allerede i starten af 60’erne for at være sikker på hvor man står.