3 ting at huske, når du tømmer et dødsbo

Døden er aldrig let. Det kan være særlig vanskeligt, når det drejer sig om at håndtere den afdødes bo. Vi ved alle, at ingen ønsker at tænke på deres egen død, og da slet ikke på andres. Men hvis du får til opgave at tage dig af en elsket persons ejendele, efter at vedkommende er gået bort, er det vigtigt at huske disse 3 ting:

Tøm boet

Tøm boet så hurtigt som muligt. Hvis din elskede stadig var i live, ville det ikke vare længe, før alt i huset blev for meget for dem. Det er vigtigt at tømme boet så hurtigt som muligt, så det ikke bliver en byrde for dig.

Doner, giv væk eller sælg ejendele

Donér, uddelegér eller sælg det, du kan. Du bør ikke være nødt til at beholde alt fra din elskedes hus, bare fordi du ikke kan nænne at smide noget ud endnu. Hvis der er noget, som du kan give væk til dem, der har brug for det, så gør det. Hvis der er noget, som din elskede altid har ønsket, at andre skulle have, så giv det videre så hurtigt som muligt. Du vil blive overrasket over, hvor godt det føles, og hvor meget lettere byrden bliver, når du ikke længere er tynget af ejendele.

Glem ikke deres minder

Selv om du måske er blevet pålagt at skille dig af med din elskedes ejendele, betyder det ikke, at alt skal smides ud. Behold nogle få særlige ting i en kasse med minder eller en scrapbog til opbevaring og til fremtidige minder. Du kan også scanne vigtige dokumenter, så du ikke behøver at bekymre dig om, at de er tabt for evigt, hvis de bliver beskadiget.

Det kan være rigtig svært, samtidig med, at man også prøver at sørge over sit tab. Læs mere om dødsboer her, hvis du netop står i den situation lige nu.