Blogging

7 bedste tip til, hvordan man besøger den rigtige måde i løbet af nytår

Ferier omkring nytår er populære blandt besøgende. Det er vigtigt at huske på, at selvom de bliver mødt af deres tøj, eskorteres de også af deres manerer og deres sind. Vi har samlet 7 topforslag til, hvordan du besøger den rigtige måde for at undgå fejl.

1.Tidspunkt

Aftener er det ideelle tidspunkt at besøge, aldrig om eftermiddagen. Du bør ikke besøge tilfældige mennesker på dage, hvor der er betydelige helligdage. Besøg bør ikke foretages på førferiedage såvel som i slutningen af ferien, da disse dage er forbundet med forberedelse, rengøring af lokalerne mv.

2.Varighed

Et venligt besøg bør vare i mindst 10-15 minutter, mens et formelt høflighedsbesøg ikke bør vare længere end 30 minutter. På samme tid skal du huske på, at det at se på uret kan gøre ejerne vrede.

3.Hilsen folk

Lejlighedsvis vil du se folk inde i hallen, der kom ind tidligere. Selvom du genkender nogle af dem som venner eller bekendte, skal du stadig hilse på værtinden og ejeren, før du udtrykker, hvor glad du er for at møde dem. Du bør kun bøje dig lidt, når du introducerer dig selv for gæster, der ikke er bekendt med dig. Når der er et ledigt øjeblik, vil værten eller ejeren præsentere sig selv.

4.Et par flere regler

Du skal ringe på dørklokken kun én gang, ikke mere end to gange. Hvis du er usikker på, om værterne vil være tilfredse med denne person, bør du ikke tage initiativet og invitere dem. Kun de hjem med børn eller dem, hvor de utvivlsomt vil blive budt velkommen, tager børn med sig. Hunde må dog under ingen omstændigheder komme.

I et tomt rum bør du forvente, at værterne står. Det er ikke sædvanligt at tempo dem hjørne til hjørne, se på ting, se ind i et andet rum.

Tag altid noget med dig. Valgmulighederne kan starte med at tage Måltidskasser med dig og slutte med en souvenir.

5.Nøjagtighed

Undgå at komme for sent. Hvis du gav et løfte, men ikke holdt det, er det endnu værre. Som en sidste udvej skal du informere værterne, så snart du ved, at din ankomst vil blive forsinket eller umulig.

6.Tegn på opmærksomhed

At komme uforberedt på et besøg er ikke normalt. Uanset hvad du vælger – slik, kage, måltidskasser fra RetNemt eller blomster – er nøglen at få nogens opmærksomhed.

7.Forlad – gå væk

Ordsproget siger: “Vær ikke bange for en siddende gæst, vær bange for en stående.” Du skal bevare din tidsfornemlse, mens du er der. Hvis værten kigger på sit ur eller nævner noget, der ikke er gjort, er gæsten overskredet.