artikel

Hvordan man kan leve af at være selvstændig musiker

Der er et par vigtige ting, du skal gøre, hvis du vil leve af at være selvstændig musiker. Først og fremmest skal du producere god musik, som folk faktisk har lyst til at lytte til. For det andet skal du være proaktiv med hensyn til at promovere din musik og få den ud til folk, så de kan opdage den. For det tredje skal du opbygge en solid fanbase, som vil støtte dig økonomisk ved at købe din musik og komme og se dig live.

Hvis du kan gøre alle disse ting, så har du en meget god chance for at tjene til livets ophold som selvstændig musiker. Det bliver selvfølgelig ikke let, og det kræver en masse hårdt arbejde, men det er bestemt muligt. Så gå derud og begynd.

Find dig en Spartoo rabatkode her.

Den nye generation af musikfans

De er digitalt kyndige, så det er vigtigt at have en stærk online tilstedeværelse, hvis du vil leve af at være selvstændig musiker. Platforme som Bandcamp og Soundcloud er gode til at få din musik ud, og de sociale medier kan være et effektivt redskab til at promovere dit arbejde. Sørg for at være aktiv på alle de store netværk (Facebook, Twitter, Instagram osv.), og sørg for, at du regelmæssigt deler ny musik og engagerer dig med dine fans.

Det er vigtigt at opbygge en fanbase, hvis du ønsker at leve af at være selvstændig musiker. Der er en række måder at gøre det på, men en af de mest effektive er at spille livekoncerter og få folk til at tale om din musik. Spil så ofte som muligt, uanset om det er i små klubber eller på større festivaler og spillesteder. Jo flere mennesker ser dig live, jo mere sandsynligt er det, at de bliver fans.

Det kan selvfølgelig være dyrt at optræde, så du skal sørge for, at du genererer nok indtægter fra andre kilder til at dække dine omkostninger. Det er her, at ting som merchandise og onlinesalg kommer ind i billedet. At tilbyde skjorter, cd’er og andre merchandise-artikler til salg er en god måde at tjene lidt ekstra penge på, og at sælge din musik online via platforme som iTunes og Amazon er også en god mulighed.

Hvis du kan gøre alle disse ting, så har du en meget god chance for at tjene til livets ophold som selvstændig musiker. Det bliver ikke let, men det er helt sikkert muligt, hvis du er villig til at lægge i det hårde arbejde. Så gå ud og begynd at opbygge din karriere i dag!