Gør et godt køb – forældrekøb

Har du børn, som skal studere eller bare gerne vil bo et andet sted end hos dig? Det er forståeligt nok, fordi sådan får alle unge mennesker det på et tidspunkt. Du kan hjælpe dem godt på vej ved at købe en lejlighed og leje den ud til dit barn. Et forældrekøb kan også være ganske givtigt for dig, da du kan tjene godt på det økonomisk. 

Hvorfor forældrekøb?

Det kan være en idé at overveje et forældrekøb, hvis dit barn ikke kan finde et sted at bo, eller hvis du gerne vil hjælpe dit barn helt økonomisk. Du kan også få muligheden for en gevinst, hvis prisen på boligen stiger. Gevinsten er dog skattepligtig. På sigt kan det være, at dit barn gerne vil købe lejligheden af dig, hvis den er steget i værdi, og det kan være en fordel for begge parter. 

Det kan være en fordel på sigt, hvis boligen stiger i værdi. Du skal selvfølgelig altid være opmærksom på, at den også kan falde i værdi. Oftest køber forældre lejligheder i de store byer, og de vil som regel stige i værdi. Du kan blive klogere på forældrekøb her.

Find den rette bolig 

Det kan være svært at finde boliger i de store byer i Danmark, fordi der er rigtig mange om buddet. Mange starter studie om sommeren, og alle skal finde en bolig. Det kan være svært at se, at dit barn prøver alle mulige ting, men bare ikke kan finde en bolig. Det, du kan gøre, er at du kan købe en lejlighed og leje den til dit barn. Der er selvfølgelig mange overvejelser i det, men du kan altid få rådgivning omkring det, så du overvejer, om det er en god idé for dig. 

Når I skal finde den rette bolig, er der mange ting at overveje. Det skal være et sted, du har råd til at købe, og hvor dit barn gerne skal have lyst til at bo. Det kan måske være svært for dit barn at betale for lejligheden selv, og så kan det være en fordel at finde en delevenlig bolig, hvor dit barn kan deles om huslejen med en anden lejer. 

I kan også overveje, om der må være husdyr i lejligheden udover størrelse og placering. 

Flere fordele

Udover at det forhåbentligt har en økonomisk fortjeneste, kan det også være en stor fordel for dit barn. Barnet skal ikke stresse med at flytte ind og ud af fremlejer i sin studietid, men kan slappe af ved bare at kunne bo i jeres lejlighed. Det giver en ro til at fokusere på studie og eventuelt arbejde. Det er også en fordel, at du kan komme forbi i weekenderne, hvis du gerne vil på byferie – så længe dit barn accepterer det. Det er godt at tale igennem, hvad jeres forventninger er til det.