Featured

Musik og kultur ændre hverdagen

Musik er en meget stor del af den danske kultur og ikke mindst er musikken ofte samlingspunkt for både unge og ældre. Der findes musikskoler og dagtilbud, der hjælper unge med handicap.

Der findes en masse dokumentation på at musik og kultur generelt gør dit humør bedre, og hjælper dig med at få et bedre liv.

Det er jo da sådan set bare fantastisk. Men hold nu op hvor der er mange faldgruber. Når jeg taler med børn og unge, så er det efterhånden blevet en kutyme, at jeg spørger, om de har ADHD. Og så svarer de. ”Ja, det har jeg nok”.

Og så kan der gå lang tid inden vi kan finde ud af, hvad de mener med det. For det er jo ikke sådan, at man bare kan gå ind og få en diagnose. Der er rigtig mange ting, der skal kigges på. Men jeg vil bare gerne sige, at der er godt nok mange unge, der ikke har ADHD.

Og der er altså også rigtig mange unge, der har ADHD og derfor også medicin. Men det er faktisk svært at finde ud af, om man har ADHD, eller om man har en anden diagnose. Det er rigtig svært at sige.

Og det er der sådan set også god grund til. Fordi at ADHD er ikke sådan en diagnose, som man kan bare få. Det er en sygdom, som er svær at sige, om man har den eller ej. Når man synes, at der er noget, der er svært i ens liv, så kan det godt være, at det bare er ens liv. Og det er ikke altid, det er ADHD. Men det er der sådan set også god grund