Featured

Derfor er det en fordel at bruge stockfotos

Billeder anvendes af de fleste, for ikke at sige alle, der på den ene eller anden måde har en online synlighed. Det være sig en virksomhed, der bruger billeder til sit website, en webshop, der skal bruge billeder af sine produkter, eller fx en person, der har en privat blog, hvor vedkommende skriver om et eller andet emne, hvor der skal bruges billeder til at understøtte teksten.

Der er en god grund til at billeder er så brugt på nettet, og der er fordi de på en meget effektiv måde formår at skabe blikfang, og desuden formår de at kommunikere et givet budskab langt hurtigere end det er muligt alene ved hjælp af tekst.

Forklaringen på dette er at menneskets hjerne er meget hurtigere og bedre til at fortolke billeder, og danne mening ud fra dem, end den er til at fortolke og danne mening ud fra tekst.

 

Hvad dækker betegnelsen stockfotos over?

Hvad mener man, når man siger ”stockfotos”? Betegnelsen stockfotos, dækker over den type billeder, som man kan få adgang til på en online platform, hvor der er samlet fotos indenfor et hav af forskellige kategorier. På denne måde er det nemt at finde et foto, der passer til den situation, man skal bruge det til.

Fx hvis en blogger skal bruge et billede af kop kaffe, så kan vedkommende finde et flot billede af en kop kaffe på en stockfoto platform, som vil være mange gange flottere end, hvad vedkommende selv ville kunne tage med sit eget kamera. Eller hvis vedkommende var ved at skrive om en rejse til Rom og skulle bruge et billede af Peters Kirken, som var bedre end nogle af dem, han selv havde taget.

I denne forbindelse kan den danske stockfoto tjeneste Pepbercorn.dk anbefales, da den udelukkende indeholder gode, kvalitetsfotos, som er taget at professionelle fotografer.

På Pepbercorn.dk er alle stockfotos blevet delt ind i relevante kategorier. Dette gør det virkelig nemt og hurtigt for brugerne at finde passende fotos.

 

Et godt råd: Lad være med at bruge billeder, du har fundet på nettet

Når man står og skal bruge et billede til online i den ene eller anden forbindelse, er der mange, der gør dét at de går på Google og søger på det, de gerne vil have at billedet skal omhandle.

Dette er imidlertid ikke den mest hensigtsmæssige fremgangsmåde, da man ikke kan vide om de fotos, man finder, er beskyttet af ophavsrettigheder.

Og bruger man fotos, man ikke har tilladelse til at bruge, og hvor andre har borgerrettighederne, kan man risikere at skulle betale en bøde for at have brugt billederne uden tilladelse.

Derfor er anbefales det altid at man bruger stockfotos, da man dermed kan være helt sikker på at de billeder, man ender med at bruge, ikke er beskyttet af nogle ophavsrettigheder, og man kan derfor frit bruge dem som man vil.