Pas på og drik rigtigt!

Pas på og drik rigtigt!

Flere og flere ældre drikker dagligt alt for meget, samtidig med at de samme ældre bliver advaret om at de drikker alt for lidt. Hvordan hænger det nu sammen?

Der er mange råd til hvad man skal og ikke skal når man bliver ældre, det er bestemt ikke altid nemt at blive ældre, min 87 årige nabo sagde for nogle dage siden: “Hold da op hvor er jeg træt af at være blevet gammel!” Efter nogle minutters eftertænksomhed tilføjede hun: “selvfølgelig vil jeg heller være gammel, end at tænke på alternativet.”

Hun synes det var svært med alle de råd og alt det der skal holdes styr på som ældre. Så når jeg nu skriver om flere råd, så er det med en vis risiko for at det måske bare drukner i det store hav af vel menene råd. Det håber jeg naturligvis ikke! For mange ældre kan nemt forbedre deres livskvalitet ved at have bedre drikke vaner.

 

For meget eller for lidt.

Både i flere undersøgelser og i følge Ældresagen drikker alt for mange ældre for lidt vand eller en tilsvarende væske. Det er et stort problem, for vand eller lignende kan have en stor gavnlig virkning på helbredet. På samme måde kan det desværre have stor negativ effekt, når man ikke får vand eller væske nok i løbet af dagen. Vand og væske har stor gavnlig virkning for både det fysiske og mentale helbred, samtidig med at det kan styrke immunforsvaret. Desværre er det ikke kun et problem at de ældre ikke drikker vand nok, for mange kan det samtidig være et stort problem at der bliver drukket for meget alkohol. mange ældre forsøder alderdommen og tilværelsen med et hyggeglas nu og da. det er dem naturligvis velundt, det er dog langtfra altid risikofrit, desværre er alkohol vandrivende, og hvis man i forvejen ikke får vand nok, kan alkohol værre med til at forværre problemet.

Alkohol kan også skabe bivirkninger i forhold til medicinering, give søvnbesvær samt en lang række andre bivirkninger. Samtidig har det desværre også vist sig at for mange ældre tager alkoholen overhånd i en grad, hvor de får brug for professionel hjælp til at begrænse eller nedsætte forbruget. Det kan være en god ide at søge hjælp og alkoholbehandling og på den måde lære at drikke med måde