nyheder

Sådan kan du transportere dig rundt i Danmark

Der findes masser af forskellige måder, man kan vælge at transportere sig selv på, når man skal rundt i Danmark. Har du overvejet alle dine muligheder? Hvis ikke, så læs med her.

Du kan køre i bil

Det er naturligvis oplagt at nævne bilen, da det nok er den, de fleste bruger, hvis de skal langt. Det er også meget praktisk med en bil, men det er virkelig dårligt for miljøet.

Hvis du gerne vil fragte dig selv rundt i bil, men du ikke bryder dig om, at det skader miljøet, så kan du altid vælge at investere i en elbil.

Hvis du skal have en elbil, så skal du også have en ladestander til den. Find ladestandere her, hvis det er noget, du overvejer.

Du kan sejle i et skib

Hvis du skal til en ø eller bare gerne vil ud på vandet, så kan du transportere dig selv på et skib. Når du er ude på vandet, så er det vigtigt, at du husker at bruge en redningsvest. Det kan være farligt at begive sig ud på vandet, så overhold sikkerhedsreglerne.

Du kan cykle

Hvis du ikke skal særlig langt, så kan du altid vælge at cykle. Hvis du har under 10 kilometer på arbejde, så bør du lade bilen stå og tage cyklen i stedet for. Det er langt bedre for miljøet, og så får du også bevæget dig lidt. Det er da to fluer med et smæk!

Du kan tage bussen

Du kan også vælge at tage en bus. Du kan tage bus, uanset om du skal langt eller kort. Der er nogle, der hader at tage bussen, og så er der andre, der synes, det er vældigt praktisk. Hvem er du?

Du kan tage toget

Hvis du skal langt og ikke har bil – eller gerne vil spare miljøet for belastningen – så kan du vælge at tage toget. Det gode ved at tage toget er også, at du får ro til at sidde og lave det, du har lyst til. Du kan f.eks. arbejde, eller du kan læse en bog.