Brug pengene ordentligt

Der er nogle basale ting her i livet, du er nødt til at bruge penge på: Husly, mad og tøj. Men der er ingen, der dikterer, hvor meget eller hvor stort det skal være. Du behøver ikke bo i et palæ, hvis det ikke er vigtigt for dig.

I stedet for at bruge en masse penge på det bedste abonnement til mobilen eller en masse tøj og møbler, så lev, som du vil. Hold op med at bruge en masse penge på ting, du er ligeglad med, og fokuser på det, der gør dig lykkelig.

Kunst og musik

Du kan sagtens bo i en lille lejlighed og spise på budget, og samtidig elske opera og teater. Din indkomst behøver ikke afspejle sig i materielle goder – du kan fylde dit liv med gallerier og musiksale i stedet.

Det er ikke alle, der ønsker den levevej, og det er også helt i orden. Vi har alle vores præferencer! Men når du bruger penge, hvor det gælder for dig, vil du opleve en større livsglæde og -lyst. Glem alt det, du ”bør” have, og fokuser på det, du vil have!

Når din ønskede livsstil bliver lidt dyrere

Det kan selvfølgelig godt være, at det, du vil have, vil komme til at gå ud over det, du faktisk bør have – altså mad, husly og tøj på kroppen. Sådan er det for eksempel for mange studerende eller minimumslønnede.

Det er ikke alle timelønnede, der har tid eller råd til at tage ind til den nyeste musical. Så hvad gør man så, når hjertet synger for kunsten og musikken?

Du kan altid tage et forbrugslån. Et lille lån, som du over tid kan betale tilbage, kan give dig det boost, du har brug for, for at klare dig gennem hverdagen. Det kan blive din adgangsbillet til en koncert, du har glædet dig til, og give dig gode minder, der kan få dig gennem arbejdsugen. Læs mere om forbrugslån her.

Opsparing

Ofte kan en opsparing blive din bedste allierede. Sæt de håndører til side, du kan, enten fysisk eller på en separat konto, der ikke har forbindelse til et kort.

Det er måske ikke meget, der kommer ind, men det kan give dig en smule støtte, når du skal købe billetter til noget, du har glædet dig til.

Lidt har også ret, og nogle gange kræver det gode liv lidt hårdt arbejde.