Blogging

Få hjælp til opløsning ved betalingserklæring, når du skal lukke dit selskab

Har du en virksomhed, som du planlægger at lukke, er der hjælp at hente. Det er nemlig ikke lige til, og der er meget, man skal sætte sig ind i for at overholde alle regler omkring det at lukke et selskab. Du kan få hjælp af et advokatfirma til opløsning ved betalingserklæring, når du skal lukke dit selskab. Det kan betale sig, så du undgår fejl og ekstra regninger for ikke at overholde proceduren. Opløsning ved betalingserklæring gælder for selskabsformerne ApS (anpartsselskab), A/S (aktieselskab) eller IVS (iværksætterselskab).

Kom sikkert gennem opløsning ved betalingserklæring

Med hjælp fra et professionelt advokatfirma kan du langt bedre komme gennem opløsning ved betalingserklæring. Særligt hvis du kan dokumentere, at du ikke skylder nogen kreditorer noget eller har anden gæld i selskabet. I det tilfælde, skal du blot underskrive en betalingserklæring for at opløse dit selskab.

Det skal du være opmærksom på, hvis du har gæld i firmaet

Opløsning ved betalingserklæring kan i nogle tilfælde medføre store omkostninger for virksomhedsejeren. Det skyldes, at når man ejer et selskab, hæfter man personligt for den gæld, virksomheden har. Det vil sige, at hvis du ikke har overblik over, hvad du skylder kreditorer, hæfter du personligt for den gæld, der måtte komme frem i lyset efter opløsning ved betalingserklæring. Derfor er det vigtigt at betale alle kreditorer inden opløsning ved betalingserklæring.

Processen for opløsning ved betalingserklæring – kort fortalt

Først skal du sørge for at betale dine kreditorer, så der ikke er mere gæld i firmaet. Herefter skal de skattepligtige indkomst opgøres og indberettes til SKAT. SKAT sender så en bekræftelse på, at dit selskab ikke skylder nogen penge til SKAT. Når du har bekræftelse på, at du hverken skylder kreditorer eller SKAT noget, kan du underskrive betalingserklæringen, som betyder, at alt gæld er betalt. Til sidst skal betalingserklæringen sendes til Erhvervsstyrelsen, som så registrerer i deres system, at dit selskab er lukket. Processen er kompleks og tung at komme igennem. Derfor er det en stor fordel at få hjælp af en professionel advokat til opløsning ved betalingserklæring.

En professionel advokat hjælper dig gennem hele processen

Fordelen ved at bruge en professionel advokat til opløsning ved betalingserklæring er, at du kan føle dig tryg gennem hele processen. Det er nemt at miste overblikket, hvis man selv skal sende dokumenter frem og tilbage med videre. Ved at få advokathjælp til opløsning ved betalingserklæring undgår du procedurefejl, som kan risikere at blive en dyr affære.

Hvornår kan du vælge opløsning ved betalingserklæring?

En forudsætning for at du kan vælge opløsning ved betalingserklæring er, at dit selskab er solvent. Det vil sige, at du er i stand til at betale dine forpligtelser, herunder gæld til kreditorer. Et advokatfirma kan hjælpe dig med at afmelde forpligtelser på VIRK, forestå kontakten til myndigheder på dine vegne, udarbejde betalingserklæringen og registrere lukning af selskabet på VIRK eller CVR-registreret med videre. Kom trygt og sikkert igennem opløsning ved betalingserklæring med hjælp fra en erfaren advokat.