artikel

Sange til konfirmation

Når det endelig skal fejres at den unge er godt på vej til at blive voksen, så er det godt at give et par gode ord med på vejen i form af en sang. En sang om at blive voksen kan både være sjov og lærerig. Det er en mulighed at vælge at en sådan festsang skal være personlig. Da kan du digte sangen selv hvis du har tiden og lysten til det. Ellers kan du få hjælp til dine festsange til konfirmation hos festsangetaler.dk. Konfirmationssange er en mulighed for fx bedsteforældre så de kan få sagt det de gerne vil på konfirmationsdagen til deres barnebarn. Skal der sættes gang i festen så hjælper det altid at synge en sang, det løsner ligesom lidt op for det hele. Når man som bror eller søster gerne vil medbringe festsange ja så er det bare om at komme i gang med at skrive.

Når bedsteforældre skal fejre barnebarnet.

De bedste konfirmationssange til dit barnebarn er skrevet ud fra personlige stikord. Har du mod på at skrive sangen selv, så er det bare om at få fundet en melodi som er nem at digte sangen på. Som mormor eller farmor så har man måske ret faktisk tiden til det. Her kommer en lille guide til hvordan du skriver festsange til konfirmation.

Find en melodi som er nem at digte på, det skal helst være en med korte vers.

Tekst – Halfdan Rasmussen
Melodi – Axel Brüel

Rapanden Rasmus fra Rinkenæs Sogn
kørte en tur i sin enspændervogn.
Hesten for vognen blev træt af at gå.
Først gik den baglæns, så gik den i stå.

Rasmus tog selen om halsen og fløj.
Hesten sad bagved i vognen og røg.
Men ih, hvor de glo’de i Rinkenæs Sogn,
da Rasmus kom flyv’ne med hyphest og vogn!

Som du kan læse og synge så ender hver linje i denne melodi med at rime på den næste linje.

Så skal der tælles stavelser

De to øverste linjer i hvert vers har 10 stavelser og endelserne skal rime.

De 2 nederste linjer i hvert vers har 11 stavelser og endelserne skal rime.

Et lille tip når det er svært, så kan man godt fjerne en stavelse fra et ord ved at bruge en apostrof. Nu er det så at flette dine stikord ind og digte din sang så den fortæller den historie du gerne vil. En rimordbog, synonymordbog vil være en stor hjælp, disse ligger online, så dem kan du finde på nettet.

Held og lykke og tillykke.