Blogging

Smart investering – investering i ure

Normalt når man tænker på investering, så er det noget med aktier, obligationer, valutahandel eller måske fast ejendom. Det er da også de typiske markeder at gå til, hvis man gerne vil investere. Men, selv om det er de typiske investeringer, er de langt fra de eneste muligheder der findes.

Al investering handler om udbud og efterspørgsel. Har man i tide opkøbt, et eller andet, som senere bliver en mangel, så kan det sælges med gevinst og har dermed været en fin investering. Om det var fine lædersko fra Italien, silkeskjorter fra Indien eller smukke luksus ure, har ingen betydning.

En smart investering handler altså om at finde en niche, som på sigt bliver en eftertragtet vare.

Luksus ure som samleobjekt

Luksus ure falder i mere end en kategori. Et enkelt luksus ur er hverken en investering eller et samleobjekt, det er bare et privat ur, som er lækkert at eje og bruge ved særlige lejligheder. I samme øjeblik ur nummer to bliver indkøbt, er det allerede starten på en lille samling. Privat investering kan med fordel være investering i ure og samtidig være samleobjekter, bare fordi de er lækre at eje og måske bruge til helt særlige lejligheder.

Fordelen ved at investere i ure

Ud over at luksus ure bare er lækre at eje og at samle på, så er de også en rigtig god passiv investering. Luksus ure bliver ikke produceret i store mængder. Det betyder at de hele tiden er eftertragtede. De er således ikke bundet op på udbud og efterspørgsel, men hele tiden efterspurgte og derfor altid i høj kurs. Så investering i ure kan være en glimrende ide.

Guld, sølv og diamanter

Ædle metaller og ædle sten, har siden tidernes morgen været gode investeringer. Begge dele kan ikke fremstilles, men må udvindes. Det betyder at der kun findes en vis mængde, i hele verden. Priserne falder og stiger, efter markedets bevægelser, så det er vigtigt at holde øje med kursen, både når man investere og når man sælger.

Luksus ure bliver produceret, men ikke i overdrevne mængder. De følger altså samme regler som ædle metaller som guld og sølv, og ædle sten som diamanter og safiren.

Stort set alle andre investeringer har langt flere faktorer i spil. Aktier kan eksempelvis påvirkes af alt, lige fra vejrforhold til nyopståede krige. Guld, sølv, diamanter og luksus ure er ikke en følsom passiv investering, på samme måder som aktier, obligationer, valutaer eller fast ejendom.