artikel

3 måder at være politisk orienteret, uden at blive overvældet

Det kan føles rigtig overvældende at åbne computeren nu om dage, da den ofte bare skriger nyhed efter nyhed i hovedet af dig. Nogle steder høre man en ting, og andre steder høre man noget helt andet. Noget er sensationelle overskrifter der slet ikke er noget værd, og noget andet har så mange begreber, at man ikke kan følge med. Her er nogle tips til at få styr på det hele:

Læs nyheder som det første til morgenkaffen

Du kan for eksempel gå ind på dette link: https://pressemeddelelse.dk/. Enkelt, let og ingen drama, denne korte check-in giver dig et øjebliksbillede af de nyheder der er de mest sensationelle i øjeblikket. Det er samtaleagtigt, og titlerne er mere end blot en overskrift, der lyser op på en Facebook væg. ServiceNews vil være lidt mere præcis i deres formulering af, hvad der foregår i Danmark og ikke mindst i den politiske verden.

Undersøg om de nyheder du læser er politisk neutrale

Det behøver ikke nødvendigvis være neutralt det du læser, men hvis du ikke er klar over det kan det  i nogle tilfælde skabe et forvrænget billede af den politiske verden. Derfor er det vigtigt både at læse hvad man bedst kan lide, og en neutral fortælling af hvad der skete. At læse neutrale politiske artikler kan hjælpe dig med at skabe din egen mening om hvad du synes er rigtigt og forkert.

Diskuter med dine venner om dagens nyheder

At fortælle andre om dine politiske holdning kan også minde dem om at det er vigtigt at være politisk informeret. Og hvis du er villig til at være lidt modig, så spørg dine venner, hvad deres holdning er til politik – men så skal man også være åben overfor andres holdninger. De fleste vil nok have en holdning til klimakrisen, og hvis du virkelig vil være politisk arrangeret, så kan du tage med til en klimakrise-demonstration. Dette vil gøre politisk til mere end bare ord på et papir.