Firmajulegaven er blevet en tradition

I langt de fleste virksomheder er firmajulegaven blevet til en fast tradition – og det er uden tvivl på grund af de mange fordele, der følger med at give medarbejdere firmajulegaver i december lige op til juleferien.

En firmajulegave er IKKE en sur pligt, som kræver ekstra arbejde op til juleferien. De er ikke en unødvendig udgift, som man skal af med, bare fordi alle andre virksomheder også gør det. Firmajulegaven er meget mere end det. Firmajulegaven viser anerkendelse, og det er et utroligt vigtigt parameter for medarbejderne. Anerkendelse betyder nemlig meget for medarbejderne, faktisk så meget, at hvis de ikke føler sig hørt eller set eller anerkendt for det arbejde, de udfører hver dag, så søger de andre græsgange. Firmajulegaven skal altså ikke ses som en unødvendig udgift eller spild af tid. Den skal i stedet ses som personalepleje, en gave, der anerkender medarbejderne for deres indsats hele året igennem. Det er en gave, der kan ses på produktiviteten i virksomheden, og det er en investering, der giver afkast i virksomheden. Det er de fleste virksomheder heldigvis allerede blevet klar over – og det er lige netop derfor der hvert år kommer større og større fokus på firmajulegaver – og også andre gaver, som viser anerkendelse, f.eks. påskegaver.

Firmajulegaven handler altså om anerkendelse, og det er faktisk lige netop derfor, at gavens værdi spiller en mindre rolle. Fokus er simpelthen mere på selve gaven end dens pris.

Når det så er sagt, kan det dog føre til utilfredshed blandt medarbejderne, hvis alle får den samme kedelige gave hvert år. Her er den klassiske gave naturligvis gavekurven, som indeholder lidt af hvert. Det kan skabe så stor utilfredshed blandt medarbejderne at den positive effekt helt udebliver – og så er investeringen lige pludselig penge ud ad vinduet.

Det er lige præcis af denne grund mange virksomheder lader deres medarbejdere vælge deres egen gaver. Det er gennem valggaveshops fra f.eks. Y-Design, hvor hver enkelt medarbejder får et login til en gaveshop, hvor de ud fra et fint sortiment kan vælge skønne produkter fra f.eks. Georg Jensen, Kähler, Royal Copenhagen og mange flere designerbrands. År efter år viser det sig at være en god investering, og så der faktisk også den absolut nemmeste løsning for virksomheden. Som chef skal du nemlig ikke gøre meget andet end at vælge en prisgruppe og så bliver resten faktisk ordnet for dig. Medarbejderne vælger deres gaver, de bliver pakket ind og leveret på arbejdspladsen op til jul. Du skal altså bare stå for at dele gaverne ud inden juleferien – og så kan du glæde dig over at se alle de glade ansigter lige op til jul.